Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19




Μέσα στα όσα δεινά μας επιφύλαξε η πανδημία του κορονοϊού, υπήρξε και μια θετική συμβολή του και αυτή ήταν στο να αντιληφθεί ο κόσμος πως η ελληνική εκκλησία στο μεγαλύτερο της μέρος βρίσκεται ακόμα στον Μεσαίωνα.
Θυμάστε τους πρώτους μήνες της πανδημίας τις ανοησίες με τις πινακίδες πως στην εκκλησία δεν κολλάς τον ιό!
Μετά άρχισε μια επίμονη αντίδραση στην πρόταση οι πιστοί να μεταλαμβάνουν με πλαστικό κουταλάκι ώστε να αποφεύγεται η μετάδοση του ιού μέσω της μετάληψης και σχετικά έχω γράψει στο Η ΜΕΤΑΛΗΨΗ,ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
Πρόσφατα μάλιστα ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τιμώρησε για δεύτερη φορά και άλλο παπά του, όπως πέρυσι τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, γιατί κοινώνησε τους πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσης.!
Ο δε παπάς και ψυχίατρος Στυλιανός Καρπαθίου , ήταν από τους πρώτους που ξεσπάθωσε, να κοινωνάμε άφοβα, με την αποστομωτική ιατρική του άποψη  πως «ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων μέσα στην Ιστορία»!
Στο ποστ μου επίσης ΤΑ ΤΟΡ 15 ΑΠ΄ ΟΣΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ. γράφω πως ένα από αυτά είναι ότι η Ιερά Σύνοδος κατόπιν άμεσης επικοινωνίας με το Άγιο Πνεύμα και ειδικά με τον Άγιο Πέτρο ως παραλήπτη των αποθνησκόντων  από την γρίπη, μας πληροφόρησε υπεύθυνα πως ο ιός δεν μεταδίδεται με την μετάληψη!
Επίσης σε αυτό  γράφω και την σύσταση του μητροπολίτη Αμβρόσιου πως για να είναι απόλυτα ασφαλείς οι χριστιανοί συνιστά με ειδικό μπουκαλάκι να ψεκαζόμαστε με αγιασμό!
Αφού βέβαια από τον ιό μας προφυλάσσει ο αγιασμός η μάσκα δεν είναι αναγκαία για τους παπάδες και ιδίως μέσα στην εκκλησία!


Δεν πάει να φοράει μάσκα ο αποθεραπευθείς από τον ιό αρχιεπίσκοπος προσπαθώντας να δώσει το καλό παράδειγμα, υπάρχουν υψηλόβαθμοι ιεράρχες, όπως  Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου είπε: «Όσοι βρίσκεστε μέσα στην εκκλησία βγάλτε τις μάσκες. Η πίστη μας δεν φυλακίζεται, η Παναγία μάς ελευθερώνει»!
Το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη ασύδοτοι χωρίς μάσκα πήγαν όλοι οι ιερείς στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
Από κοντά και ο δημιουργός των παπαροκάδων Μουλασιώτης.




Μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα των οπισθοδρομικών παράλογων συμπεριφορών, τι μπορεί να κάνει η φωνή ενός παπά, του Γεώργιου Μιλκα στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου που διαθέτει τον κοινό νου και είπε στο εκκλησίασμα του το συγκλονιστικό: 
“πέφτω στα πόδια σας και σας παρακαλώ” (!) “αν σας σκανδαλίζει το να φοράτε μάσκα στην εκκλησία και το θεωρείτε ανήθικο, η αμαρτία πάνω μου- πείτε εμένα ανήθικο, τον πνευματικό σας” (!)
Δυστυχώς οι φωτεινές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και αυτό φάνηκε όταν φάνηκε φως στο τούνελ με την κυκλοφορία των εμβολίων.
Εκεί ο σκοταδισμός, η αγραμματοσύνη και οι δεισιδαιμονίες που κυκλοφορούν στο ιερατείο ξεσάλωσαν!
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως «τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων».
Στο ποστ μου ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γράφω για άποψη του πως :
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μετά την κρίση της πανδημίας θα γίνει αναγκαστικό εμβόλιο σε όλους με άγνωστο υλικό! Οι ηλεκτρονικές ταυτότητες, (με τσιπάκι, εφοδιασμένο με πομπό τύπου R.F.I.D.) είναι προ των πυλών!
Στην Κύπρο ο μητροπολίτης Μόρφου  έχει αναδειχθεί στον κορυφαίο συνωμοσιολόγο και αρνητή του εμβολίου, απανταχού του Ελληνισμού. Η αντιεμβολιαστική υστερία του Μόρφου (κατά κόσμον, Ομηρος Μασούρας, το καλλιτεχνικό του, Νεόφυτος) τον έχει καταστήσει αντικείμενο χλεύης και εμπαιγμού. Τον δουλεύουν πια συστηματικά. Πρόσφατα, λ.χ., κάποιοι φιλοπαίγμονες διέδωσαν σκοπίμως ότι ο Μόρφου έκανε το εμβόλιο, μόνο και μόνο για να τον εξαγριώσουν και να διασκεδάσουν με την αντίδρασή του!
Εκεί βέβαια που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τον  Μεσαίωνα είναι το Άγιο  Όρος.
Αρχικά δεν ήθελαν να αποδεχτούν ότι υπάρχει ο κορονοϊός και μίλαγαν για επιδημία γρίπης!


Εκεί κυριαρχούν οι διάφοροι γέροντες, μερικοί από τους οποίους έχουν σημαντική αναγνώριση τόσο από τους μοναχούς όσο και από πολλούς θρησκευόμενους και αποτελούν και τους πρωτεργάτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Ὁ καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος, μίλησε στην τράπεζα της Μονής μετὰ την αγρυπνία των Χριστουγέννων και είπε τα εξής σοφά:
Εγώ δεν θα δώσω σε κανέναν ευλογία να πάει να κάνει το εμβόλιο! Είμαι κατά τον εμβολίου!
Ο Γέροντας Ευθύμιος της Καψάλας, που ο κόσμος συνήθως ονομάζει "διάδοχο του Γέροντα Παΐσίου", παρεμβαίνει με βαρύνουσα επιστολή του από τον Άγιο Όρος
προειδοποιεί να μην πάρει κανείς το υποχρεωτικό εμβόλιο και τονίζει, έναντι του εμβολίου, τα ασύγκριτα "φάρμακα" των Αγίων Μυστηρίων της Ορθοδοξίας (προφανώς από την εποχή του Μεσαίωνα!).
Παλαιοτέρα σε παρόμοιες περιπτώσεις θανατηφόρων επιδημιών τελούσε αγιασμούς και έκανε λιτανείες ιερών εικόνων και αγίων λειψάνων. Γιατί και σήμερα να μην γίνονται αυτά; «Μή οὐκ ἰσχύει ἡ χείρ Κυρίου» νά μᾶς βοηθήση καί σήμερα;
 Ἀπό πολλούς ἀναμένεται ἐναγωνίως ἡ νίκη τοῦ κορονοϊοῦ μέ τήν ἐφεύρεση τοῦ ἐμβολίου, τό ὁποῖο θά εἶναι ὑποχρεωτικό γιά ὅλους. Ἐμεῖς ἀρνούμαστε νά κάνωμε τό ἐμβόλιο.
Το ίδιο όχι στο εμβόλιο είπαν ο Γέρων Γαβριήλ αλλά και  ο Γέρων Παύλος απὸ τα Βουλευτήρια  ο οποίος μάλιστα είναι και Βιολόγος, MD Μοριακής Βιολογίας καὶ Βιοϊατρικής! Στο ποστ μου ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ,Η ΣΧΕΣΗΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ.γράφω για τον Kurt Wise  χαρακτηριστικό παράδειγμα και αυτός πως ο φονταμενταλισμός της θρησκείας υπερισχύει της επιστήμης.
Απὸ τοις 2.000 χιλιάδες Μοναχοὺς ποὺ εγκαταβιώνουν στο Άγιον Όρος, δήλωσαν άτι θα εμβολιαστούν λιγότεροι από 300 πατέρες, δηλαδή 15% του συνολικού αριθμού των Αγιορειτών! 



Μόλις άνοιξε το εμβολιαστικό κέντρο στις 19 Μαρτίου  εμβολιάστηκαν οι πρώτοι 36 μοναχοί, καθώς και εργαζόμενοι-συνεργάτες μονών. Πρώτος εμβολιάστηκε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος και ακολούθησαν μοναχοί από της μονές Ιβήρων, Κουτλουμουσίου, Σίμωνος Πέτρας.
Δυστυχώς το παράδειγμα τους δεν ακολούθησαν οι περισσότεροι μοναχοί, με αποτέλεσμα σχεδόν το 50% να νοσήσει και πάνω από 10 να πεθάνουν.
Μεταξύ αυτών και ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης που πέθανε στις 15 Απριλίου και η επιστολή που άφησε είναι συγκλονιστική.


«Χαράλαμπε, στο λέω εγώ που ήμουν αρνητής του κορωνοϊού και της μάσκας. Στο λέω εγώ που έλεγα ότι είναι μία γρίπη και τώρα είμαι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κορωνοϊό και δεν ξέρω τι θα γίνει. Ό, τι πει η Παναγιά. Τώρα κατάλαβα ότι δυστυχώς άθελα μου έπαιζα το παιχνίδι αυτών που θέλουν το κακό μας. Άθελα μου τον διέδοσα γιατί αντιστεκόμουν, όπως πίστευα. Νόμιζα ότι είμαι άτρωτος. Κι όμως για τις αρρώστιες είναι οι γιατροί ειδικοί. Εμείς οι χριστιανοί μόνο για την ψυχή μας μπορούμε να μιλάμε. Να προσέχεις και να προσεύχεσαι για μένα».
Μέσα στους διάφορους παραλογισμούς που ακούστηκαν στο Άγιο Όρος ήταν και πως η Μονή Βατοπαιδίου θεωρεί ακατάλληλο το εμβόλιο της Pfizer και με το δικό της ιατρικό επιτελείο κάνει έρευνα για εναλλακτικές επιλογές! 


Ο γνωστός ηγούμενος της Εφραίμ, το Πάσχα έλεγε πως με τη θαυμαστή βοήθεια των κειμηλίων της Μονής Βατοπαιδίου, όπως και όπου μεταφέρθηκε η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου δεν υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού!
Σχετικά με την περιφορά από τον Εφραίμ της ζώνης  της Παναγίας και την εισπρακτική επιτυχία που έχει αυτή η περιφορά, μπορεί να διαβάσει κανείς στα ποστ μου  ΜΗΠΩΣ Η ΒΡΑΚΟΖΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ  ΕΥΡΟΖΩΝΗ; ... , ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ και  Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ
Ο Εφραίμ νοσηλεύεται σήμερα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 7 μέρες διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό.
Σε ανακοίνωση της η μονή γράφει, προσπαθώντας να καλύψει τον ανεμβολίαστο ηγούμενο της: «από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος» όταν όπως ανέφερα παραπάνω το εμβολιαστικό κέντρο άνοιξε στις 19 Μαρτίου!
Φαίνεται πως το επιστημονικό επιτελείο της μονής δεν βρήκε τελικά δικό του εμβόλιο και πως η ζώνη της Παναγίας δεν απομάκρυνε τον ιό!
 
Στο Εκκλησία και θνησιμότητα κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας
μπορείτε να δείτε ένα μακροσκελή και θλιβερό κατάλογο ιερωμένων που άλλοι νόσησαν και άλλοι πέθαναν το 2020.

2 σχόλια:

  1. «υπήρξε και μια θετική συμβολή του και αυτή ήταν στο να αντιληφθεί ο κόσμος πως η ελληνική εκκλησία στο μεγαλύτερο της μέρος βρίσκεται ακόμα στον Μεσαίωνα.»

    Δεν νομίζω ότι είναι έτσι επειδή ο κόσμος στο μεγαλύτερό του μέρος βρίσκεται επίσης στον Μεσαίωνα. Εδώ βρίσκεται η ελληνική «επιστήμη» που θα περίμενε κανείς και έναν κάποιο ορθολογισμό. Τους καλούνε τους παπάδες σε δεκάδες σε «επιστημονικά» συνέδρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή