Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

ΌΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ !



 Οι παρακάτω φωτογραφίες επιβεβαιώνουν χωρίς άλλα λόγια τον τίτλο του σημερινού  άρθρου.









Στα 16 χρόνια που υπάρχει αυτό το μπλογκ είχα την ευκαιρία να γράψω μερικά ποστ σχετικά με την γιορτή του 15αυγουστου.
Με σαφήνεια το 2013 στο ποστ μου  ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ:ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ! είχα εκθέσει τα πιστεύω μου σχετικά με την πίστη.
Η πίστη είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.
Αυτό όμως που δεν είναι,  είναι η εκμετάλλευση της  από σκοταδιστές και χρηματόδουλους ιεράρχες ,όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα με την  ευκαιρία του 15γουστου.
Η σημερινή ανάρτηση  αφιερώνεται σε όλους αυτούς τους δυστυχείς που το ιερατείο τους έχει μετατρέψει σε τετράποδα, με την ελπίδα ότι θα ανοίξουν τα μάτια τους, θα σταθούν στα πόδια τους σαν λογικά όντα και δεν θα προσδοκούν κάποιο θαύμα στην ζωή από ένα ζωγραφισμένο κομμάτι ξύλου.
Είναι δε ενδιαφέρον το ερώτημα που έθεσα το 2018 σχετικά με τον εορτασμό του 15γουστου στην Τήνο- ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ;
Το 2010 στο ποστ μου  ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ.... (Ιωάννης 1/α: 1) δίνω μια πιθανή εξήγηση γιατί η γιορτή της Παναγίας είναι τόσο σημαντική.
Μπορεί να λέμε πως η ισχύς εν τη ενώσει, αλλά τελικά Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα παρότι ομοούσιος και αδιαίρετος τριας ,σαν τους 3 σωματοφύλακες (που βέβαια ήσαν 4!) δεν κατάφεραν, όπως διαπιστώσαμε, να νικήσουν τον δαιμόνιον και άρχοντα του κόσμου τούτου Σατανά !
Μήπως τελικά οι καλοί χριστιανοί θα πρέπει να καταφύγουν μέρες που είναι στην Τήνο για να προσευχηθούν να βάλει το χέρι της σαν γυναίκα η Παναγία γιατί ως είναι γνωστόν κανένας άνδρας δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να νικήσει γυναίκα σε πονηριά;
Ελπίζω το θρησκευτικό σας συναίσθημα να έχει παραμείνει αλώβητο και να μην έχετε πάθει και εσείς τα ίδια με μένα, όπως αναλυτικά έχω εξηγήσει και με μεγάλη σοβαρότητα στο ΠΩΣ ΧΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ
Δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε τα τελευταία 16 χρόνια από όσα επισήμαινα από την θρησκευτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου απλοϊκών ανθρώπων, όπως έγραφα το  2006 στο ποστ μου ΟΥΣΤ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ !
Έτσι πάλι τα σαρκοβόρα κανάλια με ιδιαίτερη φροντίδα θα φροντίσουν να μας δείξουν απελπισμένους ανθρώπους να σέρνονται στα γόνατα, να περνούν κάτω από χρυσοστόλιστες εικόνες περιστοιχιζόμενες από τους τροφαντούς χρυσοποίκιλτους παπάδες στον πρωταγωνιστικό ρόλο με το κλασσικό ύφος του αφέντη που χαίρεται τον σεβασμό των υποτακτικών του.
 Οι φωτογραφίες που έβαλα στην αρχή απλά επιβεβαιώνουν ότι αυτά που έγραφα το  2009 στο ποστ μου  ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ,Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ παραμένουν δυστυχώς αναλλοίωτα και ίδια μέχρι σήμερα.
Δυστυχείς άνθρωποι θα ανεβαίνουν στα γόνατα προς την εκκλησία ,γι΄ αυτό άλλωστε και έχει μπει και μοκέτα στον δρόμο και στα σκαλιά της ,άλλοι θα στριμώχνονται και θα τσακώνονται μεταξύ τους για να περάσουν κάτω από την εικόνα, ελπίζοντας ότι θα τους θεραπεύσει και μερικοί βεβαίως θα απαλλαγούν από μερικές από τις νευρώσεις τους, όπως ακριβώς και με την ομοιοπαθητική, μόνο που εδώ το ιερατείο θα μιλάει για «θαύμα».
Μόνο που τα «θαύματα» αφορούν κλασσικές περιπτώσεις νευρώσεων όπως πχ .υστερικές παραλύσεις οπότε βλέπουμε «παράλυτους» να περπατάνε μπροστά σε δακρυσμένους πιστούς αλλά βέβαια δεν έγινε ποτέ κανένα θαύμα να φυτρώσει ένα πόδι σε κάποιον που του έλειπε, ή κάποιος Λάζαρος ,ή έστω Φανούρης, να αναστηθεί.
Η ίδια εικόνα και οι ίδιες ελπίδες υφίσταται από την αρχαιότητα και μόνο οι θεοί αλλάζουν με τα χρόνια και τις τοποθεσίες.
Στο μουσείο της Ακρόπολης βλέπουμε τα ίδια αφιερώματα στους θεούς, για να κάνουν το θαύμα τους, όπως τα σημερινά.
ο Μπέρτραντ Ράσελ τόνιζε :η θρησκεία είναι ένα κατάλοιπο από την παιδική ηλικία του πνευματός μας. Θα σβήσει σταδιακά καθώς θα υιοθετούμε τη λογική και την επιστήμη ως οδηγούς μας. 
 
Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου