Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ β΄Μέρος.




 

Τελικά φαίνεται πως η αλήθεια για την υπόθεση των υποκλοπών είναι σε αυτά που, καταστρέφοντας, εν τη αφελεία της την αντιπολιτευτική πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ στην ενοχοποίηση Μητσοτάκη, ανέφερε η Θεανώ Φωτίου   στην πρόσφατη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ευρωπαϊκής οδηγίας, όταν πήρε τον λόγο και είπε: «Διασπαθίσατε σε "ημέτερους" το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ»


Μετά από αυτό το φάλτσο από μέρους της, ο ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε πάραυτα από το προσκήνιο, γιατί δεν εμφανίστηκε  στην συζήτηση ενός Νομοσχεδίου για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, θέμα απόλυτης αρμοδιότητας της.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ, από όπου είναι και τα παρακάτω στοιχεία, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση των υποκλοπών είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι στενοί του φίλοι και ο περίγυρος του.  
Αυτός πιθανώς ενεργούσε, έχοντας την εμπιστοσύνη του Μητσοτάκη, κατά πάσα πιθανότητα ανεξέλεγκτα από αυτόν .Ο Δημητριάδης είναι και αυτός που πρότεινε τον Κοντολέοντα για διευθυντή της ΕΥΠ. 


Στενός φίλος και κουμπάρος του Δημητριάδη ήταν ο Γιάννος Λαυράνος ο οποίος ασχολούταν με το σύστημα επικοινωνιών «Sepura» σε διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Λαυράνος μαζί με τον Κοντολέοντα και τον ισραηλινό εκπρόσωπο του κατασκοπευτικού λογισμικού «Predator» Σαχάκ Αβνί, πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο, το έφεραν στην Ελλάδα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε στην παρακολούθηση αλλοδαπού για λόγους εθνικής ασφαλείας. Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα καταγραφής δεδομένων από 150 έως 200 κινητά ετησίως  και έτσι οι παρακολουθήσεις επεκτάθηκαν, με κύριο ενδιαφέρον για υπουργούς της ΝΔ αλλά και επιχειρηματίες, προς εξυπηρέτηση πολυποίκιλων συμφερόντων του ίδιου «κέντρου»


Στην συνέχεια ο από ετών φίλος του Λαυράνου επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος ανέλαβε βασικός μέτοχος της εταιρείας Intellexa, κατασκευάστριας του συστήματος «Predator», το μετέφερε και το εγκατέστησε στα νότια προάστεια της Αθήνας και με αυτό  φέρεται να εξυπηρετούσε σχετικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις επιχειρηματιών, με τους οποίους διατηρούσε πολυετή γνωριμία, παρακολουθώντας ιδιώτες (ορισμένοι ήταν και αθλητικοί παράγοντες) εν ονόματί του ή και με το αζημίωτο.
Ο Αβνί, μαζί με τον συνεργάτη του, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ Ταλ Ντίλιαν, συμμετείχαν και οι δύο ή κατά μόνας στην εταιρεία Poltrex, με μοναδικό μέτοχο την εγγεγραμμένη στις Παρθένους Νήσους Intellexa Limited, αλλά και στις συνεργαζόμενες εταιρείες NCIS Intelligence and Security Systems LTD και WiSpear, που είχαν ασχοληθεί με την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο κυβερνητικό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου και  στην τοπική Αστυνομία, ενώ υπήρχε έλεγχός τους για την ενεργοποίηση ύποπτων συστημάτων παρακολούθησης συνομιλιών όπως το «Predator» που είχε αναπτύξει αρχικά η εταιρεία Cytrox στα Σκόπια.
Όταν τον Σεπτέμβριο του 2019, κατέφθασε ο Αβνί στην Αθήνα, ήδη είχαν αρχίσει τα προβλήματα των επιχειρήσεών του στην Κύπρο με καταγγελίες για ύποπτες ενέργειες με λογισμικά και συστήματα παρακολούθησης.
Ο κ. Δένδιας στη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013-2014 είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια άλλης εταιρείας του Λαβράνου να εγκαταστήσει το κωδικοποιημένο σύστημα επικοινωνιών «Sepura» και γι΄ αυτό και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθούσαν.
Το 2017 ο τότε υπουργός Τόσκας υπέγραψε 6ετη σύμβαση για την χρήση του Sepura από την αστυνομία.
Τον ίδιο χρόνο συστήθηκε και η εταιρεία Κrikel με δραστηριότητα το «χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού».
Η εταιρεία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο Τόσκας υπέγραψε τότε μαζί της την τεχνική συντήρηση του συστήματος επικοινωνιών Tetra Sepura της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι η πρώτη από 6 απόρρητες συμβάσεις με την Κατεχάκη. Το καλοκαίρι του 2020 ο γιός του Τόσκα προσλήφθηκε στην Κrikel.
Η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη έγινε γιατί όπως φαίνεται  ο δημοσιογράφος ερευνούσε ύποπτες συναλλαγές του Φ. Μπίτζιου ο οποίος είχε έρθει σε δικαστική σύγκρουση με εφοπλιστή-πρώην εργοδότη του στην Κύπρο.
Ως αποτέλεσμα της γνωριμίας του Μπίτζιου με τον Δημητριάδη είναι, όπως φαίνεται, ότι ο Δημητριάδης  μεσολάβησε, πιθανώς και με την παρέμβαση Λαβράνου, ώστε ο πρώτος να έχει καλύτερη νομική και δικαστική «μεταχείριση» στην Κύπρο.
Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι κεντρικά πρόσωπα που μνημονεύονται στην υπόθεση σπεύδουν το τελευταίο διάστημα να διατυπώσουν την άποψη ότι «το “Predator” μπορεί να παρακολουθεί τους έλληνες πολιτικούς από το εξωτερικό και σε καμιά περίπτωση δεν είναι στην Ελλάδα».
Δεν μπορώ να ξέρω τι γνώριζε ο Μητσοτάκης από όλο αυτό το κύκλωμα του Δημητριάδη, ο οποίος φαίνεται είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη του, καθώς του έδινε πληροφορίες για διαφόρους χωρίς, απ΄ότι φαίνεται να του αποκαλύπτει την προέλευση τους. Πιθανολογώ ότι δεν το γνώριζε,  γιατί σίγουρα ο Μητσοτάκης ήξερε, από την εποχή του Μαυρίκη και του πατέρα του, πως τελικά ένα τέτοιο κύκλωμα δεν μπορεί στην Ελλάδα να μείνει κρυφό και η αποκάλυψη του θα γυρίσει τελικά σε βάρος του.
Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, στην Ιαπωνία , επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλούν όλοι!
Η πατρότητα του παραπάνω αποφθέγματος αποδίδεται στον Γεώργιο Παπανδρέου, αλλά κατ΄αλλους ανήκει είτε στον Αμερικανό πρεσβευτή  στην Ελλάδα το 1950-3 Τζον Πιουριφόι, είτε στον Ουίνστον Τσώρτσιλ.
Οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις που γίνονται αποδεικνύουν το πόσο αληθινό είναι αυτό.
 

ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ α΄Μέρος.

Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου