Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΟΤΑΝ Η ΧΟΥΝΤΑ ΧΟΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΕ!






Στην φωτογραφία ο ανεκδιήγητος Κωνσταντίνος, που μας έχει εξηγήσει πως σε αυτή την φωτογραφία είναι εμφανής η αντίθεση του στην χούντα γιατί δεν χαμογελάει όταν τους όρκισε κυβέρνηση!
Το πιθανότερο όμως είναι ότι, αν και Κωνσταντίνος τον είχαν πιάσει Κώτσο οι συνταγματάρχες και δεν πρόλαβε  να κάνει ο ίδιος δικτατορία με τους στρατηγούς του, με τον αρχηγό ΓΕΣ Σπαντιδάκη. Αρχηγό με τον οποίο γέλαγαν όλοι οι αξιωματικοί που ήξεραν την αναγγελία που είχε κάνει περιχαρής σε λέσχη αξιωματικών: Η βασίλισσα συνέλαβε! (την Αλεξία!)  
Αν ο Κοκός είχε αντισταθεί στους πραξικοπηματίες, είναι πολύ πιθανό  ο στρατός να μην τους είχε ακολουθήσει και έτσι να γλυτώναμε αυτά τα 7 δυσβάστακτα χρόνια που μας έκατσαν στον σβέρκο και μας χόρεψαν στο ταψί, ενώ αντίστοιχα οι ίδιοι δεν έχαναν ευκαιρία στην οποία να μην μας δείξουν τις απαράμιλλες  χορευτικές τους ικανότητες.
Κυρίως ο Παπαδόπουλος, που θεωρούσε πως το τσάμικο προάγει τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, που πρέσβευε η χούντα (Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών) και γι΄ αυτό μετά τον χορό αντάλλασε θερμούς εναγκαλισμούς και φιλιά με παπάδες, προκαλώντας τον θαυμασμό της Δέσποινας που όταν δεν τον έβλεπε ζωντανό  τον καμάρωνε σε ένα πιάτο!







Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην επιδείξει τις χορευτικές του ικανότητες και ο Ζωιτάκης που έγινε και αντιβασιλιάς, αλλά ακόμα και ο επονομαζόμενος από τους ίδιους ως «Αρσακιάς», Ιωαννίδης.



Οι έτεροι δύο της τριανδρίας Παττακός και Μακαρέζος απέδειξαν και αυτοί τις χορευτικές τους ικανότητες, ο δε Παττακός μάλιστα και σε επίσημες δεξιώσεις, όταν προλάβαινε να κλέψει χρόνο από  το βασικό του υπουργικό λειτούργημα, δηλαδή να πηγαίνει και να δίνει, όπως πίστευε, «επιτοπίως λύσεις» και  με το μυστρί στο χέρι να τοποθετεί θεμέλιους λίθους!




 Όλοι αυτοί δικαιολογημένα χόρευαν μέσα στην καλή χαρά.
Το πρώτο  έργο που έκαναν με τον Αναγκαστικό Νόμο 5/1967 ήταν να υπερδιπλασιάσουν τον μισθό του πρωθυπουργού από τις 23.600 στις 45.000 δραχμές και των υπουργών και υφυπουργών από τις 22.400 στις 35.000 δραχμές!



ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ ΜΟΥ


1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα,
    Ως επαγγελματίας γκρινιάρης, να σημειώσω ότι δεν "υπερδιπλασίασαν" τους μισθούς τους. Το περίπου 90% το λες διπλασιασμό αλλά το περίπου 56% το λες γενναία αύξηση. Αλλά μάλλον σε συνεπήραν οι χορευτικές ικανότητες των σωτήρων, ενθυμούμενος τα Επίκαιρα της εποχής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή