Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!




Το πρωί σήμερα καθώς ονειρευόμουν στο κρεβάτι μου, ως άλλος Τσακαλώτος ότι όχι μόνο είχα βγει για ποτό με την Σκάρλετ Γιόχανσον αλλά βρισκόμουν ήδη στο τρίτο ποτό μαζί της και συζητούσαμε τρυφερά σε ένα ονειρικό μπάρ, η ηχηρή φωνή της κ. Αθεόφοβου με προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα.
Έβλεπε από το μπαλκόνι τα 12 πανέμορφα κορίτσια της φωτογραφίας τα οποία είχαν στηθεί από κάτω και έπαιζαν το παρακάτω μουσικό κομμάτι.



Μόλις τελείωσαν το παίξιμο τους και τις ρώτησα προς τι η τιμή που μου κάνουν, η αγγλομαθής εξ αυτών μου είπε πως εδώ και 12 χρόνια στην Κίνα μεταφράζουμε τα μοναδικά κείμενα σου με τον μεταφραστή της Google  και έτσι  αποτελούν έμπνευση για μερικά εκατομμύρια συμπατριώτες μας, άσχετα αν μερικές φορές δύσκολα βγάζουμε νόημα απ΄ την μετάφραση!


Έχοντας θαυμάσει πέρσι την σύζυγο του πρωθυπουργού σας για την σικ της εμφάνιση, βρήκαμε φέτος την ευκαιρία, μιας και  έγινε και Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου να την ρωτήσουμε πως θα μπορούσαμε να τιμήσουμε τον πλέον διακεκριμένο μπλόγκερ της Ελλάδας  για τα 12 χρόνια της συνεχούς προσφοράς του στην διεθνή φιλολογική και λογοτεχνική κοινότητα, που ελπίζουμε  μετά τους δύο Έλληνες ποιητές, η Σουηδική Ακαδημία να τον τιμήσει ανάλογα και αυτόν.
Η καθηγήτρια των πανεπιστημίων Ελλάδας και Πεκίνου , θαυμάστρια και αυτή του μπλογκ μου, για τα διθυραμβικά κείμενα που της έχω γράψει, τους είπε πως ως γνήσιος μουσικόφιλος , τίποτα δεν θα με ενθουσίαζε περισσότερο από το να μου παίξουν ζωντανά την μουσική τους.
Έτσι και ήρθαν στην Ελλάδα με τα μουσικά τους όργανα, κουβαλώντας μαζί τους και μερικά αυθεντικά είδη γνωστών κινεζικών οίκων, όπως Louis Vuitton, Gucci, Lacoste κλπ για να τα διαθέσουν οι συμπατριώτες τους στα καταστήματα τους και να βγάλουν έτσι τα έξοδα του ταξιδιού τους.
Δεν είχαν προλάβει να φύγουν τα κορίτσια και διαδικτυακός φίλος γνώστης των μουσικών μου προτιμήσεων μου έστειλε το παρακάτω βίντεο με τον αξέχαστο Jimi Hendrix να μου γλυκάνει τα αυτιά καθώς παίζει με την 12χορδη ακουστική κιθάρα του.


Η μουσική πανδαισία συμπληρώθηκε με την αειθαλή  ΄Αννα Βίσση στην μεγάλη της επιτυχία 12 .



Ακούγοντας το 12 της Θεάς Βίσση, εμφανίστηκαν αρχικά οι 12 μήνες του Αρκά με τον Μάιο να διαπληκτίζεται με τους υπόλοιπους.


 Σχεδόν μαζί εμφανίστηκαν και οι  12 Θεοί του Ολύμπου αλλά πριν να προλάβουν να με συγχαρούν, από την άλλη μεριά ήρθαν βιαστικά  οι 12  Απόστολοι και άρχισαν να τους κατηγορούν πως όλη η μυθολογία τους είναι γεμάτη από αισχρότητες  και τέλος πως μπορεί και αυτοί να είναι 12, αλλά και οι 3 μονοθεϊστικές θρησκείες  έχουν  το copyright του αριθμού αυτού  από την εποχή της Βίβλου !



Έτσι σύμφωνα με αυτήν, ο Ισμαήλ ο πρωτότοκος του Αβραάμ είχε 12 γιούς  οι οποίοι ανεδείχθησαν γενάρχαι και άρχοντες δώδεκα λαών.( Γένεσις  25:16)
Ο βιβλικός Ιακώβ είχε επίσης 12 γιούς από τους οποίους προήλθαν οι 12 φυλές του Ισραήλ.
Στο σημείο αυτό οι 12 θεοί του Ολύμπου μπήκαν στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας, την θεά της σοφίας Αθηνά  που  ως άλλος παντογνώστης  Τζανακόπουλοςείχε  εντρυφήσει  καλά στην Βίβλο:


 -Εμάς κατηγορείτε για ανηθικότητα και δεν ντρέπεστε;
Ο δικός σας Ιακώβ  ήταν γνήσιος απατεώνας, αφού ξεγέλασε τον πατέρα του Ισαάκ και τον αδελφό του Ησαύ για να πάρει τα πρωτοτόκια, με την συνεργασία βέβαια της μάνας του Ρεβέκκας και του θεού σας Γιαχβέ!
Αλλά να ήταν μόνο αυτός;
Και μας θύμισαν την ιστορία.
Πηγαίνοντας στον θείο του, για να γλυτώσει από την εκδίκηση του αδελφού του, του γυάλισε η ξαδέλφη του Ραχήλ και την ζήτησε από τον θείο του. Άλλος απατεών αυτός του την υποσχέθηκε, αλλά επειδή είχε και μια ακόμα μεγαλύτερη κόρη την Λεία, την νύχτα του γάμου του έστειλε αυτή αντί την Ραχήλ.


Μπορεί ο Μιχαήλ Άγγελος να την έχει φτιάξει όμορφη στον τάφο του Ιουλίου ΙΙ στον Άγιο Πέτρο του Vincoli ή το ίδιο ο Θ.Ράλλης στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά στην πραγματικότητα η Λεία δεν ήταν μόνο μεγαλύτερη αλλά ήταν και ασχημότερη από την Ραχήλ που ήτανε κουκλάρα.


Εδώ λοιπόν βρήκε εφαρμογή η ρήση του Διογένη «λύχνου σβεσθέντος πάσα γυνή Λαίς» και έτσι μόνο όταν ξύπνησε ο Ιακώβ πήρε χαμπάρι  ότι τον είχε εξαπατήσει ο πεθερός και θείος του. Με την Λεία έκανε 4 γιούς και όταν αυτή μπήκε στο κλιμακτήριο, κατά την προσφιλή στην Βίβλο μέθοδο, αυτή του έστειλε, για να μην αρχίσει να ξενοπηδάει,  τη υπηρέτρια της, με την οποία απέκτησε άλλους 2 γιούς. Βέβαια άμα δείχνεις τέτοια αυταπάρνηση ο θεός σε ανταμείβει, με αποτέλεσμα η Λεία να ξανακάνει, μετά το κλιμακτήριο, άλλα 2 παιδιά! Μετά 7 χρόνια όμως ο Ιακώβ είπε νισάφι,εγκατέλειψε την Λεία και πήρε την Ραχήλ, με την οποία έκανε άλλα 2 παιδιά αλλά για να μην αφήσει δυσαρεστημένη και την δική της υπηρέτρια  έκανε και  με αυτήν άλλους  2 γιούς, συνολικά δηλαδή 12 !  


Ακούγοντας τα παραπάνω η ολίγον σνομπ  Ήρα δεν άντεξε και είπε με αγανάκτηση :Καλά τόσο βλάχοι ήσαν όλοι αυτοί. Δεν βρέθηκε τότε έστω  ένας Κωστόπουλος να τους ξεβλαχέψει; Να τους μιλήσει ότι υπάρχει και η ΜΠΕΜΠΕΚΑ;
Και συμπλήρωσε με φρίκη  ο γνωστός για τους 12 άθλους του Ηρακλής:
-Όλα αυτά είναι χειρότερα από την κόπρο του Αυγεία!


Η συζήτηση φούντωσε όταν εμφανίστηκε ο προοδευτικός μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κραδαίνοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία τίποτα δεν θα αλλάξει στην διδασκαλία των ηθικοπλαστικών αυτών κειμένων όπως ποτέ δεν αλλάζει τίποτα στην ελληνική εκκλησία.
Έπρεπε να εμφανιστεί η σεπτή μορφή του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για να ηρεμίσουν τα πράγματα καθώς  διάβασε το διήγημα του  Στο Χριστό στο Κάστρο για θυμίσει σε όλους το Δωδεκάορτον (ΕυαγγελισμόςΓέννησηΥπαπαντήΒάπτισηΜεταμόρφωσηΒαϊοφόρος, Έγερση του Λαζάρου, ΣταύρωσηΑνάστασηΑνάληψηΚοίμηση της Θεοτόκου  και Πεντηκοστή) που όσοι ζούμε  στην Ελλάδα είναι γιορτές από τις οποίες όλοι μας έχουμε αναμνήσεις.
Με συγκίνηση τον άκουγαν όλοι καθώς διάβαζε :
Πέριξ δέ καί ἐντός καί ἐκτός, εἰκονίζετο περιτέχνως ὅλον τό Δωδεκάορτον, καί τά τάγματα τῶν Ἀγγέλων, καί ἡ Βρεφοκτονία, καί οἱ κόλποι τοῦ Ἀβραάμ καί ὁ Λῃστής ὁ ἐπί τοῦ σταυροῦ ὁμολογήσας.


Η συγκέντρωση  ξαφνικά αγρίεψε όταν από την μια μεριά εμφανίστηκαν απ΄το πουθενά 12 μέλη του Ρουβίκωνα και άρχισαν  να πετάνε  τρικάκια και μπογιές  και από την άλλη εμφανίστηκε μαινόμενος ο Λαφαζάνης κραδαίνοντας μια σκάλα,συνοδευόμενος από τον Στρατούλη,  ενώ  το βάθος φαινόταν να προβάλλει η γλυκιά μορφή της Ζωής.


Τελικά επειδή προέβλεπα κακή εξέλιξη των πραγμάτων θυμήθηκα τα σοφά λόγια του νέου «κουφάλες Ευρωπαίοι» Προέδρου του Διαστημικού Οργανισμού για τον θαυματουργό άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και του ζήτησα να κάνει το θαύμα του και με την συστολή του χρόνου να τους εξαφανίσει όλους.
 Όπερ και εγένετο!


Θαύμα, θαύμα αναφώνησα, όπως παλιότερα ο Γιάννης Ιωάννου και ξύπνησα, αλλά δυστυχώς και μένα, σαν την γελοιογραφία, με περίμενε η Εφορία να της στείλω την δήλωση, η αστυνομία των ονείρων μου με την μορφή της κ. Αθεόφοβου που ρωτούσε με ποια μιλούσα τόσο τρυφερά στον ύπνο μου και η Εκκλησία για όσα καταμαρτυρούσα στο όνειρο μου για την Βίβλο και τους Αγίους της.
Για να γλυκάνω τον πόνο μου και πάλι με την βοήθεια του θαυματουργού Αγίου που συστέλλει τον χρόνο, μπόρεσα και είδα σε χρόνο dt τις παρακάτω ταινίες που μου είχαν φέρει ως δώρο.




Τελειώνω με μερικά στατιστικά στοιχεία.
Από το ShinyStat έχουν καταγραφεί   1,099,204 επισκέψεις από τις 15-9-2009 .
Από τον Μάιο 2009 , που ο Βlogger άρχισε να μας δίνει και τις στατιστικές επισκεψιμότητας στις αναρτήσεις, έχουν γίνει  1.547.681  αναγνώσεις στις  1240 αναρτήσεις από την αρχή του μπλογκ.
Οι αριθμοί που δίνουν τα στατιστικά του Blogger έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση από τον αριθμό των προβολών που έχει o ίδιος στον πίνακα των αναρτήσεων, οπότε χρησιμοποίησα τα νούμερα από τον αριθμό προβολών του.
Στον παρακάτω πίνακα είναι οι αναρτήσεις που έχουν πάνω από 3.000  επισκέψεις.
Μετά την αρίθμηση ο δεύτερος  αριθμός, είναι η θέση που βρισκόταν το ποστ πριν ένα χρόνο και με έντονα γράμματα είναι οι  αναρτήσεις που εμφανίζονται για πρώτη φορά με πάνω από 3000 προβολές. Με κόκκινο στο τέλος είναι ο φετινός αριθμός προβολών ενώ ο προηγούμενος είναι ο περσινός.
Η καταμέτρηση άρχισε από τον Σεπτέμβριο 2009, που υφίσταται το atheofobos2, οπότε ο αριθμός των επισκέψεων όσων  έχουν δημοσιευτεί μέχρι τότε στο atheofobos δεν υπάρχει και είναι επόμενο οι αρχικές αναρτήσεις να εμφανίζουν μικρότερους αριθμούς επισκέψεων. 





6-5ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ 5-1-2010    15909 16430




10-10ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ 25-8-2011    10465  13134





15-16-ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΕΡΟΣ Β’ 31-8-2006   7966  9299



7566  8050



     11-6-2009     6484  7165


23-21-ΠΕΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ 26-1-2009    6564  6955



26-26-ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΑΛΗΡΟ  28-6-2013    5285  6165









35-37-ΤΕΣΤ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ 29-5-2007   4174  4672










45-45-Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ INVICTUS  9-2-2010     3731  4180



48-ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ  13-9-2012   3983





















1 σχόλιο: