Ένας ανώνυμος έκανε το εξής σχόλιο
στο ποστ για το μεταπτυχιακό στην ομοιοπαθητική.
Υδράργυρος (αλουμίνιο) και εμβόλια... Ποιος τολμά να ακουμπήσει το θέμα???Από επιστημονική βιβλιογραφία έως και η ίδια η Ε.Ε. η μεγαλύτερη εξαγωγέας υδραργύρου:ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, σχετικά με την κοινοτική στρατηγική για τον υδράργυρο (2005/2050(INI))...Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάμε τα προφανή... Οι ενδιαφερόμενοι ας ψάξουν να δουν τι προσπάθειες γίνονται για να τα κουκουλώσουν!!!Αντιβιοτικά!!! Ανοίξτε ένα λίγο πιο δυνατό αντιβιωτικό (πχ. Dalacin) και δείτε στις αντενδείξεις πως ο κατασκευαστής του το συνδέει σχεδόν ευθέως με τον καρκίνο του εντέρου... HPV... "...και τα δεδομένα που υπάρχουν έχουν αποδείξει την πλήρη αποτελεσματικότητα του.."Βρείτε μου μια επιστημονική μελέτη που να αναφέρει ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... Σας παρακαλώ, αυτοσυγκράτηση...Σκεφτείτε και ψάξτε πριν το δώσετε στα 12χρονα κορίτσια σας... (είχαν τολμήσει να πουν και για αγόρια)Εταιρεία κατασκευής η Merck, αυτή που κυκλοφορούσε το θανατηφόρο αναλγητικό Vioxx (έφτασε στο χείλος της πτώχευσης και με το Gardasil αναστήθηκε)Διαβάστε πρώτα τι περιέχει... Αλουμίνιο... Στην Ελλάδα το λέμε και αργίλιο... γνωστή πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη που αποθηκεύεται και επιδρά αθροιστικά στον οργανισμό και ειδικά στον εγκέφαλο (θέλετε βιβλιογραφία? για ρωτήστε το γιατρό σας... διαθέσιμη και στο Blog αν σας ενδιαφέρει)Ασφαλές???Σύμφωνα με τον οργανισμό Alliance for Human Research Protection (AHRP), το φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ασφαλές κατά τις κλινικές δοκιμές.Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων Αμερικής), επέτρεψε στη Merck να χρησιμοποιήσει ως placebo επίσης σκεύασμα που περιείχε αλουμίνιο!!!(δολοφονικό masking!!!) Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990, επιτρέποντας στις εταιρείες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης (επιστημονικότατο...).Συγνώμη για το μακρύ της απάντησης... Δεν ξέρω αν είναι άσχετο με το θέμα, νομίζω πως έμμεσα είναι σχετικό.
Επειδή η απάντηση περιέχει στοιχεία που πιθανώς να ενδιαφέρουν πολλούς, προτίμησα αντί να χαθεί στα σχόλια ενός περασμένου ποστ και λόγω του μεγέθους του να γίνει ξεχωριστό πόστ.
Τα στοιχεία που αναφέρει ο ανώνυμος είναι από ένα
site μιας ένωσης φυσικών και έχει αναπαραχθεί και σε μπλόγκ ομοιοπαθητικής.
Από πολλά χρόνια στα εμβόλια χρησιμοποιείται η θειομερσάλη που περιέχει 50% αιθυλυδράργυρο που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό για αποτροπή μικροβίων.
Η ποσότητα αυτή πρακτικώς είναι ελάχιστη στο κάθε εμβόλιο.
Μέχρι στιγμής υφίσταται μια διαμάχη σχετικά με το αν η θειομερσάλη στα εμβόλια έχει ή όχι αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο γιατί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει καταλήξει ακόμη να καθορίσει ένα ασφαλές επίπεδο έκθεσης σε υδράργυρο, κάτω από το οποίο δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση.
Η (2005/2050(INI) που αναφέρεται στο σχόλιο είναι απλά μία ΠΡΟΤΑΣΗ και όχι απόφαση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, του Μάριου Ματσάκη η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη.
Η χρήση λοιπόν της θειομερσάλης είναι νόμιμη και δεν έχει απαγορευτεί.
Σύμφωνα με το Εθνικό συνταγολόγιο το αργίλιο ανήκει στους επιβραδυντικούς στην απορρόφηση παράγοντες έτσι ώστε το αντιγόνο να κατακρατείται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα στο σημείο της ένεσης και να παρατείνεται η διέγερση για πρόκληση αντισωμάτων.
Πρόσφατα έχει τεθεί η υπόνοια ότι μπορεί να ευθύνεται για προβλήματα στο νευρικό σύστημα αλλά δεν υπάρχει από πουθενά από ότι ξέρω ούτε εδραίωση αυτής της υπόνοιας ούτε απαγόρευση χρήσης του.
Η χρήση του στο placebo του εμβολίου του HPV, και πριν να υπάρξει η αναφερόμενη υπόνοια, είχε προφανώς την λογική να συγκριθούν τα τοπικά προβλήματα που πιθανώς να εμφανιστούν στο σημείο του εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τις ίδιες ουσίες και στα δύο έκδοχα.
Υπόνοιες σε μεμονωμένες εργασίες για διάφορες παρενέργειες η ακόμα και για θαυματουργές δράσεις φαρμάκων συνέχεια παρουσιάζονται στην διεθνή βιβλιογραφία αλλά πάντα είναι αναγκαία η επιβεβαίωση τους και από άλλους.
Ας θυμηθεί κανείς πόσα φάρμακα έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής που θεραπεύουν την φαλάκρα!
Στο site Alliance for Human Research Protection (AHRP), ή αντίρρηση της Dr. Diane M. Harper, που έχει μελετήσει το εμβόλιο του HPV είναι στην ηλικία έναρξης του εμβολιασμού και όχι η αποτελεσματικότητα του.
Όποιος θέλει μπορεί να πάρει όλες τις υπεύθυνες απαντήσεις σχετικά με το εμβόλιο από την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου
http://www.cancer.org/docroot/CRI/content/CRI_2_6x_FAQ_HPV_Vaccines.aspΑπό Centers for Disease Control's Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP) οι ηλικίες που προτείνονται για τον εμβολιασμό είναι από 9 (μετά από συμβουλή ιατρού) έως 26 ετών.Η ηλικία των 9 ετών μπήκε γιατί η σε ορισμένα μέρη η σεξουαλική ωρίμανση των κοριτσιών είναι πρόωρη και γιατί το εμβόλιο είναι προφυλακτικό και όχι θεραπευτικό(που είναι υπό μελέτη ακόμη), και πρέπει να γίνεται σε άτομα ΠΡΙΝ την έναρξη της σεξουαλικής ζωής.
Οι προτεινόμενες από το ACIP ηλικίες είναι των 11-12 ετών. Υπάρχουν κλινικές μελέτες που δείχνουν ότι οι τίτλοι αντισωμάτων είναι υψηλότεροι σε όσες έχουν εμβολιαστεί σε νεώτερες ηλικίες.
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι σαφώς σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και είναι ο πρώτος καρκίνος που η Παγκ.Οργάνωση Υγείας έχει δεχθεί ότι η αιτία του είναι ο ιός του HPV .
Ξέρουμε πλέον παρά πολύ καλά πως μεταδίδεται ο ιός.
Οι ενοφθαλμισμοί του ιού βρίσκονται εκτός του αιδοίου, κόλπου και τραχήλου και στο στόμα και τον πρωκτό.Δυστυχώς το προφυλακτικό δεν προσφέρει προστασία γιατί ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από το δέρμα της περιοχής.
Με την χειραψία δεν μεταδίδεται εκτός αν έχεις χώσει τα χέρια σου στα παραπάνω μέρη και τείνεις πλέον όχι χείρα χαιρετισμού αλλά μολύνσεως!
Σε Αμερικάνικες μελέτες σε νέες γυναίκες, που είναι σεξουαλικώς ενεργείς, σε ηλικίες 20-30 ετών διαπιστώνεται η ύπαρξη του ιού κοντά στο 70%.
Όμως ευτυχώς ένα 70% των λοιμώξεων αυτής της ηλικίας αυτοϊώνται από μόνες τους.Ευτυχώς επίσης από τα εκατομμύρια των γυναικών στον κόσμο που έχουν τον ιό ένα ελάχιστο ποσοστό που θα έχει ορισμένα από τα επικίνδυνα στελέχη και θα φτάσει να κάνει καρκίνο αλλά και αυτό το ποσοστό παγκοσμίως αφορά 500.000 γυναίκες ετησίως.
Στην Ευρώπη δε έχουμε 33.000 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν από την νόσο 40 γυναίκες την ημέρα.
Από αυτά και μόνο τα νούμερα μπορεί να καταλάβει κανείς αν είναι ή όχι αναγκαίο το εμβόλιο αυτό.
Σε πολλές συντηρητικές κοινωνίες το εμβόλιο αυτό αντιμετωπίζει έντονη αντίδραση γιατί δεν είναι εύκολο να αποδεχθούν ότι το παιδί τους μπορεί να πάθει καρκίνο σαν αποτέλεσμα σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.
Από την άλλη μεριά αν ο εμβολιασμός γίνει σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ αμφίβολο ιδίως σε τέτοιες κοινωνίες αν όσα κορίτσια έχουν αρχίσει την σεξουαλική τους ζωή θα το παραδεχθούν, ιδίως μπροστά στους γονείς τους ,ώστε να μην υποβληθούν σε ένα άχρηστο εμβολιασμό.
Υπάρχουν ακόμη και ορισμένοι που και στην εποχή μας είναι κατά των εμβολιασμών και μεγιστοποιούν οποιαδήποτε ,έστω και ασήμαντη παρενέργεια χωρίς να λαμβάνουν υπ΄ όψιν την τεράστια ωφέλεια που έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα.
Επιδημίες που εξόντωναν εκατομμύρια ανθρώπους έχουν εξαφανιστεί και προσωπικά γνωρίζω δύο άτομα που ζουν με πατερίτσες από πολιομυελίτιδα γιατί δεν είχε βγει ακόμα το εμβόλιο μιας νόσου που μάστιζε την χώρα μας και που τα σημερινά παιδιά πιθανώς δεν την έχουν ακούσει.
Χαρακτηριστικά οι σημερινές εφημερίδες γράφουν ότι μέσα σε 5 χρόνια που ξανάρχισαν οι εμβολιασμοί στο Αφγανιστάν και άρχισε να υπάρχει καλύτερη ιατρική φροντίδα η παιδική θνησιμότητα μειώθηκε κατά 18%
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εφαρμογή του προφυλακτικού εμβολιασμού για την ηπατίτιδα Β που είναι από τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του ήπατος, εμφανίστηκε μείωση του κατά 50%
Τέλος για το Dalacin που είναι ένα από τα καλύτερα αντιβιοτικά για gram αρνητικά μικρόβια σαν όλα τα φάρμακα έχει ενδείξεις, αντενδείξεις και παρενέργειες.
Η αναγραφή κάθε πιθανής παρενέργειας στα φάρμακα είναι υποχρεωτική όσο σπάνια και αν είναι. Είναι αστείο να φοβάται κανείς ότι θα κάνει καρκίνο επειδή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει κάποτε το Dalacin ως αντιβίωση.
Μακάρι να υπήρχαν φάρμακα που να έχουν μόνο ενδείξεις και να μην έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες.
Ακόμα και φάρμακα που ο καθένας δεν φοβάται να πάρει όπως πχ μια ασπιρίνη μερικές φορές μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές παρενέργειες.
Σε φάρμακα ορισμένα μόνο μετά από εκτεταμένη και μακροχρόνια χρήση διαπιστώνονται σημαντικές παρενέργειες όπως με το Vioxx η την θαλιδομίδη παλιότερα, αλλά σε άλλα αντιθέτως με την μακροχρόνια χρήση διαπιστώνονται και ευεργετικές επιδράσεις που δεν ήσαν γνωστές από την αρχή όπως πχ η χρήση της ασπιρίνης για πρόληψη της δημιουργίας θρόμβων η της μετρονιδαζόλης που για χρόνια κυκλοφορούσε κατά των τριχομονάδων και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την καταπολέμηση των gram αρνητικών μικρόβιων.
Η επιστήμη σε κάθε πεδίο προχωράει με αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, με μεγάλες νίκες αλλά και με ήττες.
Τέλος σε σχέση με την Merk αλλά και τις άλλες φαρμακοβιομηχανίες με τις οποίες δεν έχω καμία σχέση ούτε και κανένα συμφέρον για να τις υπερασπιστώ.
Είναι και αυτές επιχειρήσεις που επενδύουν κεφάλαια τα οποία πρέπει να αποδώσουν. Είναι όμως γνωστό ότι για να κυκλοφορήσει ένα νέο φάρμακο έχουν μελετηθεί προηγουμένως περίπου 5000 ουσίες. Για να φτάσει δε στο εμπόριο περνούν συνήθως γύρω στα 10 χρόνια έρευνας και δοκιμών.
Για να γίνει κατανοητό αυτό η βασική έρευνα πχ για την παρασκευή ενός εμβολίου απαιτεί μια προκλινική έρευνα 3-5 ετών. Ακολουθεί η κλινική έρευνα που απαιτεί 7-8 χρόνια. Αυτή γίνεται σε 3 φάσεις.
Στη πρώτη φάση χορηγείται σε 10-30 εθελοντές για να εκτιμηθεί η ασφάλεια του.
Στη δεύτερη φάση χορηγείται σε 50-100 εθελοντές για να καθοριστεί η δόση και το σχήμα ανοσοποίησης.
Στην τρίτη φάση σε χιλιάδες εθελοντές για να καθοριστεί η δραστικότητα του.
Μετά η ανάπτυξη της παραγωγής του μπορεί να χρειαστεί άλλα 3-6 χρόνια.
Αυτό το κόστος της έρευνας και το κέρδος της επιχείρησης λοιπόν καλείται δυστυχώς να το πληρώσει ο καταναλωτής .Δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής εφικτό αυτή όλη η δουλειά να την κάνουμε με κρατικούς υπαλλήλους σε κρατικό φορέα οπότε είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε εξαρτημένοι από τις φαρμακοβιομηχανίες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.
Η απόσυρση του Vioxx μπορεί να στοίχισε σημαντικά οικονομικά στην εταιρεία αλλά αυτού του μεγέθους εταιρείες δεν διστάζουν να αποσύρουν προϊόντα τους για τα οποία έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά ακόμα και όταν έχουν φθάσει λίγο πριν την κυκλοφορία τους , όπως έγινε πρόσφατα με άλλη μεγάλη εταιρεία για φάρμακο που εμφάνισε παρενέργειες που δεν είχαν μέχρι εκείνη την στιγμή διαπιστωθεί με τεράστια οικονομική της ζημιά.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν κυκλοφορήσουν ένα προϊόν που θα προκαλέσει σημαντικές παρενέργειες οι αγωγές που θα τους γίνουν θα έχουν σαν αποτέλεσμα την καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων που θα τις γονατίσουν.
Δυστυχώς πλέον είμαστε έτη φωτός από την εποχή που ο Φλέμιγκ μπορούσε σε ένα απλό εργαστήριο να βρει την πενικιλίνη.
Η έρευνα σήμερα απαιτεί σημαντικά ποσά και διαφόρων ειδικοτήτων επιστήμονες και αρκετό χρόνο.
Η εξάπλωση του ιντερνετ επέτρεψε την εξάπλωση της γνώσης αλλά συγχρόνως και την εξάπλωση της παραπληροφόρησης.
Έτσι υπάρχουν πολλά site αντιτιθέμενων στη χρήση φαρμάκων και εμβολίων από διάφορη οπτική γωνιά ο καθένας όπως πχ ομοιοπαθητικοί, μέχρι χριστιανοί κατά των προγαμιαίων σχέσεων, που εύκολα δημιουργούν φοβίες στον κόσμο αναγράφοντας διάφορες μελέτες με παρενέργειες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κανένα άλλο.